Skip to content

woodelier

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

A woodelier egy szó, amely hivatalosan nem létezik. 

A “wood” (jelentése angolul: fa) és az “atelier” (jelentése franciául: műhely) szavak összekapcsolásából született. Lágy, franciás hangzású, különleges szó, melyet ízlelgetni kell, hogy megérezzük a zamatát. Rácsodálkozunk és kíváncsiságot ébreszt, hogy mit is jelenthet. 

Ha egy szó ismeretlen számunkra, a reflex, hogy megnézzük a szótárban, így hát írtam hozzá egy képzeletbeli szótár bejegyzést. Íme:

wood·e·lier

főnév  /wʊdˈel.i.eɪ/

1 : egy olyan hely, ahol fából készült tárgyakat gyártanak vagy javítanak  kézműves technikával

2 : egy olyan hely, ahol korábban már szeretett, újraszeretett, elveszett, újrafelfedezett, gyártott, összegyűjtött, fa, üveg, textil, merész, hagyományos, rendkívüli, lélegzetelállító, kreatív, szexi, érdekes, menő, elragadó, bohém, shabby chic, bátor, városi, népi, romantikus, megfakult, elbűvölő, antik, cottage chic, használt, káprázatos, különleges, gyönyörű tárgyakra és bútorokra lehet lelni.

A woodelier egy stílus. Kicsit magyar, kicsit francia, kicsit népi, kicsit polgári, kicsit elegáns, kicsit ipari, kicsit régies, kicsit retro és nagyon romantikus.

A woodelier az én világom. 

A nagymamám gyönyörű sárospataki házában nőttem fel, igazi mesevilágban. A régi parasztházból átalakított városi lakhely magában hordozta a népi kultúra megannyi praktikus és egyszerű elemét, miközben egy polgári otthon bútorainak és tárgyainak a közvetítésével a régi idők hanyatló eleganciája lebegett a falak között.

Ma is a részem, belém karcolódott, átitatott egy életre.

Aztán felnőttként Franciaországban éltem egy ideig, és ez idő alatt a franciák búrjánzó, nagyvonalú, habos eleganciája is mély lenyomatot hagyott a szívemben.

Így történt, hogy bár jogi egyetemet végeztem, mégsem találtam a helyem a szabályok világában, mígnem a sors egyértelmű jelzéseit követve rátaláltam az utamra:bmodernkori kincskereső, otthonszépítő, tárgymentő lettem. És ma már ez a szakmám, a hobbim, a szenvedélyem. Felkutatom, megtalálom, megmentem, leporolom, megjavíttatom, felújíttatom, néha átalakítom, új ruhába öltöztetem a régi, elhanyagolt, elfelejtett tárgyakat, új életet lehelek beléjük, woodelier stílusúvá varázsolom őket. 

A woodelier egy lakberendezési bolt. Megvásárolhatóak, vagy bérelhetőek a woodelier-ben kiállított szekrények, asztalok, székek, fotelek, polcok, csillárok, lámpák, gyertyatartók, kosarak, falovacskák, porcelánok, tükrök, rozsdás vagy éppen csillogóan fényes dísztárgyak és megannyi más szépség. És ha éppen nem találod, amit megálmodtál, akkor felkutatjuk, vagy örömmel elkészítjük Neked.

És ha éppen magad sem tudod, hogy mire is vágysz, vagy hol is találj neki helyet az otthonodban, akkor szívesen segítünk stílustanácsadással.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]